Deli:

     

5 NASVETOV ZA PRIPRAVO UČINKOVITE ADREME

Podatki so v poslovnem svetu pravo bogastvo. Če z njimi pravilno ravnate, lahko pomagajo na poti do vaših ciljev. Eno izmed pomembnih komunikacijskih orodij, ki na enem mestu združuje številne pomembne podatke, je adrema. Nepogrešljiv pripomoček, ki vaša sporočila pripelje do izbrane ciljne skupine.

1. Ustvarite enotno predlogo

Za učinkovito ravnanje s podatki v adremi je najprej potrebna tehnična ustreznost tabele, v katero vpisujete podatke. Priporočljivo je, da v podjetju ustvarite predlogo, na kateri bodo temeljile vse adreme. Enotna predloga vam bo olajšala delo pri morebitnem kasnejšem združevanju adrem in preprečila zmešnjavo s podatki. Za lažje razvrščanje je priporočljivo, da vsak podatek zapišete v ločeni stolpec.

2. Zagotovite potrebno število podatkov

Koliko različnih podatkov o posamezni osebi bo vključevala adrema, je odvisno od namena adreme. Ko na primer pripravljate konferenco, je v adremi poleg osnovnih podatkov, kot so ime, priimek, naslov, elektronski naslov in telefonska številka, priporočljivo zbrati še nekatere druge relevantne podatke, kot je udeležba na preteklih konferencah ali pa delovno mesto osebe. Tovrstni podatki vam bodo kasneje omogočili filtriranje in segmentiranje podatkov ter s tem natančno usmerjanje vaših sporočil.

3. Podatke iščite po različnih virih

Pri pripravi adreme si marsikdo zastavi vprašanje, kje podatke iskati. Načinov in virov je veliko. Podatke lahko pridobite iz podpisov v elektronskih sporočilih, na spletnih straneh posameznih podjetij oziroma organizacij, družbenih omrežjih ali pa s pomočjo spletnih brskalnikov. Vedno pa je v pripravo adreme priporočljivo vključiti tudi druge oddelke v podjetju. Če pripravljate dogodek za svoje kupce, je pravi naslov zagotovo oddelek prodaje, v primeru internega dogodka pa se lahko obrnete na kadrovski oddelek.

4. Bodite dosledni in natančni

Adrema običajno vključuje veliko število podatkov, pri katerih lahko le z malce nepazljivosti naredite napako. Lahko si predstavljate, da Nina ob prejemu vašega sporočila, v katerem jo boste naslavljali s Tina, verjetno ne bo ravno najbolj navdušena. Še slabše pa je, ko se zatipkate v elektronskih naslovih – vaše sporočilo v takih primerih namreč sploh ne prispe do naslovnika.  

5. Poskrbite za redno posodabljanje

Za konec še najpomembnejše. Adrema je živ organizem. Podatki, ki jih vsebuje, se nenehno spreminjajo, zato jih morate redno preverjati in posodabljati. Že po nekaj mesecih je lahko vaša adrema zastarela in neuporabna – ljudje se preselijo in spremenijo naslov, menjajo službo, se poročijo oziroma ločijo. Z vsem tem pa se spreminjajo tudi njihovi podatki. Učinkovita adrema zato potrebuje nenehno urejanje, preverjanje in posodabljanje.

Deli:

     

Novice